Betrouwbare taxatie door jouw NVM makelaar/taxateur

Je hebt uiteraard een professioneel taxatierapport nodig. Vaak wordt een taxateur ingeschakeld door jouw financieel adviseur ten behoeve van jouw hypotheek. Zelf kan je ook altijd jouw voorkeur aangeven voor een NVM makelaar/taxateur. Deze zal dan een afspraak maken voor een zogenaamde taxatie.

Op een taxatierapport moeten zowel jij als jouw geldverstrekker kunnen bouwen. Een taxatie is noodzakelijk om de financiering van de aankoop van een woning rond te krijgen. Tevens heb je een taxatierapport nodig voor een eventuele verbouwing van jouw woning of bij het oversluiten van jouw hypotheek.

Jouw taxateur zal zaken beoordelen die de waarde van de woning bepalen en juridisch controleren. Tijdens de afspraak legt jouw taxateur zijn bevindingen vast en voorziet deze van een onderbouwing. Tevens zal worden gekeken naar vergelijkbare panden om zo tot een juiste waarde te komen.

Tegenwoordig kan er, door bijvoorbeeld een bank, om extra zekerheid worden gevraagd. Dan kan het taxatierapport worden gecontroleerd door een validatie-instituut als bijvoorbeeld het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut).

Mijn taxaties worden door alle geldverstrekkers geaccepteerd.

Ook RE | Aankoopmakelaars is aangesloten bij het NWWI. Het NWWI valideert (keurt) rapporten en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Hierdoor is inzichtelijk op welke wijze de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare taxaties.
Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aansluiten.

De vergoeding die jouw taxateur ontvangt, is een vaste prijs. Deze ‘nodige’ kostenpost is fiscaal aftrekbaar bij de Belastingdienst.

Ben ik jouw taxateur? Klik hier voor contact of het maken van een vrijblijvende afspraak.

RE | Aankoopmakelaars